Різдвяні коляди в кафедральному соборі Ужгорода 2016 (+ ВІДЕО)

Недільного дня, 10-го січня, після другої Божественної Літургії у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі столиці Закарпаття пройшов міні-концерт присвячений одному з найвеличніших свят – Різдву Христовому.

Священнослужителі собору разом з браттями і сестрами колядками прославляли народження Сина Божого. У свою чергу діти Недільної школи розповідали віршики на різдвяну тематику. А соборна молодь до виступу в храмі підготувала театралізовану сценку «Ангел з Неба», яка повчає кожного помічати у звичайному Небесне і творити милість незважаючи на різноманітні перепони. Відтак хлопці і дівчата співали піснеспіви, а уся церква щиро колядувала, славлячи народженого Христа та Його Пречисту Матір.

«У колядах нашого собору взяли участь усі ті учасники, які не змогли бути включеними до загальноєпархіальної програми Різдвяного концерту, який проводився у «Падіюні», – розповів настоятель Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору протоієрей Димитрій Сидор. – Там змогли виступити і представити наш собор вихованці родинного будинку сімейного типу «Нова сім’я», Олександр Домнін і Катерина Лінтур, Ангеліна Алексій та подружжя Раховських. Усі ж інші прославляли Богомладенця на наших соборних колядах. А загалом у нашому краї в цей рік, як і традиційно кожного року, коляди пройшли на високому рівні. Нехай Бог дасть мира і здоров’я і нашому владикові, і нашим священикам і, звичайно, усім колядникам. Ми є народом культурним, православним, а значить поки ми живемо на світі і колядуємо, поки милість Божа гріє нас, він не покриється товстим шаром льоду і не замерзне. Ми й на землі є світочами і у вічності зможемо наслідувати Царство Боже».
5821_nОльга ПАЛОШ, спеціально для ungsobor.church.ua
Фото: Костянтин Торопигін

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.