Торжество Православія свято оберігає Євангельську істину! – До празника 2023 р.

КОЖНА ЛЮДИНА НА СВІТІ Є ОБРАЗ БОЖИЙ І ДОСТОЙНА ВІДПОВІДНОЇ ПОВАГИ.

Нас, православних, сьогодні переслідують гонителі не за придуманий аргумент «московського православія», а за те, що ми не хочемо підкоритися новоявленним державним «неправославним обер-прокурорам» в Україні, як при Петрі Першому чи при Радянській владі, «обкомовським кураторам», які нині вже управляють духовенством ПЦУ.
Православія свято обергіє Євангельську істину!
КОЖНА ЛЮДИНА НА СВІТІ Є ОБРАЗ БОЖИЙ І ДОСТОЙНА ВІДПОВІДНОЇ ПОВАГИ.
І від цієї правди Христової Православна Церква відмовитися не може, бо цим би відмовилась від Самого Христа. А на думку гонителів, Вона не сміє існувати, бо є свідком правди Божої про людину і її достоїнство, як образа Божого.
Традиційно в день Торжества Православія, після закінчення Божественної Літургії вірні ужгородського кафедрального собору з многочисленними святинями з храму звершують хресний хід.
8 березня 2020 р. перший раз гімн «Віра вічна, віра славна – наша віра Православна» прозвучав після закінчення хре́сного хо́ду на площі, з доповненнями про Православну Віру Карпатської Руси, у виконані настоятеля.
В День Торжества Православія, після пізньої літургії, котру очолив настоятель кафедрального собора м. Ужгорода, відбувся хрестний хід по площі Кирила и Мефодія.
Величне зібрання православних богомольців з предне́сенням Святого Хреста та іко́н, из співом церковних молитв обійшли навколо Соборної площі и молилися за перемогу і мир.
В 2021 році в своєму зверннені на Прощенну неділю, Предстоятель УПЦ блаженнійший митрополит Онуфрій сказав: «Не може не хвилювати нас і те, що до цього часу, не зважаючи на численні прохання і звернення, у нашій державі не відмінені закони, що були прийняті минулою владою, і які суттєво обмежують права віруючих Української Православної Церкви. Хотілося б щоб голос наших вірян все ж таки був почутим…
Ми є громадянами України, і у нас є виборене кров’ю наших предків право сповідувати Православну віру так, як це заповідали Апостоли Христові та Святі Києво-Печерські Отці».
Вже третій рік ми не можемо традиційно проводити хресні ходи, спочатку з приводу «ковідних обмежень», а тепер – військового стану.
Тому пропонуємо вам ще раз пережити разом з нами Хресний Хід – Праздника Торжества Православія, як це було в Ужгороді в 2020 році.

Telegram: → http://t.me/ungsobor